News

×

Technovate 2024: AI Beyond the Buzz


Technovate 2024, een platform voor innovatie en technologie, bracht dit jaar enkele van de meest vooraanstaande denkers, opinieleiders uit de IT-wereld en visionairs samen om de toekomst van kunstmatige intelligentie (AI) te verkennen. Een van de meest opvallende sprekers op het evenement waren Fiore Fraguelli en zijn collega Simon Uytterhoeven. Ze zijn toonaangevende autoriteiten op het gebied van AI en innovatie. In hun inspirerende keynote, “AI Beyond the Buzz“, deelden ze hun diepgaande inzichten over de rol van AI in de moderne samenleving en benadrukten ze de cruciale rol van menselijkheid in het tijdperk van technologische vooruitgang.

De Revolutie van AI

De presentatie opende met de uitspraak: “AI is innovatie op steroïden!“. Ze legden de nadruk op hoe snel de technologie zich ontwikkelt en illustreerde dit met een treffend voorbeeld. Slechts twee jaar geleden was het hoogtepunt van AI een video van Will Smith die spaghetti at. Of was het andersom? Vandaag de dag hebben we Sora, een AI-gestuurde entiteit die niet alleen hetzelfde kan doen, maar met een aanzienlijk betere kwaliteit. Het duo wees erop dat hoewel de basis van tekst-naar-video al in 1956 werd gelegd bij Bell Labs, onder leiding van wetenschappers John Pierce en John R. Pierce, dat de vooruitgang in AI-technologieën vooral de afgelopen jaren exponentieel is toegenomen.

Menselijkheid in de Wereld van AI

Een van de meest indrukwekkende aspecten van het betoog was de nadruk op het behoud van menselijkheid in een wereld die steeds meer wordt beïnvloed door AI. “Mensen altijd eerst!” is het pleidooi. We moeten terug naar authenticiteit, AI moeten we daarbij zien als een middel om menselijke capaciteiten te verbeteren, niet om ze te vervangen. Ze deelden een citaat van NASA: Mensen zijn de meest kosteneffectieve, niet-lineaire, veelzijdige computers die in massa kunnen worden geproduceerd. Het draait niet om het vinden van AI, maar om het vinden van oplossingen die de menselijke ervaring verrijken.

Logo Technovate 2024

Praktische Toepassingen van AI

We kregen een mooi overzicht van implementaties die Cronos AI heeft verwezenlijkt in verschillende sectoren. Dit zijn niet de minsten, het gaat over bedrijven als Puratos, International Logistics Group en de Vlaamse Overheid. Bij elk van deze klanten heeft Cronos AI met succes AI geïntegreerd in de bedrijfsprocessen. Deze implementaties variëren van zoeken naar ingrediënten en het interpreteren van veiligheidsinformatiebladen tot het verbeteren van de toegankelijkheid van informatie binnen complexe organisatiestructuren.

De toekomst van GenAI

Maar wat brengt de toekomst voor AI? Het duo suggereerde dat AI kan dienen als:

  1. Een sparringpartner: toets dingen af met AI, er kan heel waardevolle informatie uit komen.
  2. Een co-piloot in Microsoft Office: Via een plug-in laten de Microsoft Office applicaties je ook AI gebruiken.
  3. Op maat gemaakte oplossing voor specifieke bedrijfsprocessen.

Ze benadrukten het belang van het gebruik van data vanuit de organisatie zelf, in plaats van alleen te vertrouwen op de kennis van AI.

“Gebruik data van het bedrijf, niet de kennis van AI.”

Conclusie: Balanceren tussen Menselijkheid en Technologie

In een wereld die snel evolueert naar een diepere integratie van AI, ligt de sleutel tot succes in het behouden van menselijke waarden en het benutten van de kracht van AI om innovatie te stimuleren en problemen op te lossen. Het is niet genoeg om simpelweg de nieuwste AI-technologieën te omarmen. We moeten een evenwicht vinden tussen technologische vooruitgang en menselijke waarden. “Technovate 2024” kan wel eens het begin zijn van een diepgaande discussie over de toekomst van kunstmatige intelligentie en de rol ervan in onze samenleving. Het is duidelijk dat AI een krachtige tool is die ons kan helpen onze grenzen te verleggen en nieuwe horizonten te verkennen. Maar laten we niet vergeten dat, te midden van alle technologische vooruitgang, onze menselijkheid altijd op de eerste plaats moet staan.

Interesse hoe Konato uw bedrijf kan helpen bij het implementeren van je projecten, al dan niet met AI?
Neem dan zeker contact, we horen graag van je!

4 maart 2024

Check out our lastest news posts

Flexibele man met koffie aan zijn pc.

Flexibiliteit als sleutel tot succes

Vandaag de dag is flexibiliteit belangrijker dan ooit. Het economische landschap wijzigt constant, de gebruikersmarkt is steeds meer veeleisend, de ene crisis lijkt de andere op te volgen, regels en wetten voor bedrijven worden constant aangepast en dan hebben we het nog niet over de krapte op de arbeidsmarkt. De noodzaak voor flexibiliteit Het is […]


4 maart 2024

Read more

Het Technovate podium met de AI-presentatie

Technovate 2024: AI Beyond the Buzz

Technovate 2024, een platform voor innovatie en technologie, bracht dit jaar enkele van de meest vooraanstaande denkers, opinieleiders uit de IT-wereld en visionairs samen om de toekomst van kunstmatige intelligentie (AI) te verkennen. Een van de meest opvallende sprekers op het evenement waren Fiore Fraguelli en zijn collega Simon Uytterhoeven. Ze zijn toonaangevende autoriteiten op […]


4 maart 2024

Read more

Mei 2022: Bowling team event 

It’s not how you bowl, it’s how you roll ! BAM! Wat was het weer een supertoffe avond samen met alle collega’s. Eerst een stevig spelletje bowlen met bubbels voor de winnaars. Daarna lekker eten met een glaasje om te klinken op elkaar. We had a blast! 😊😊😊  


5 mei 2022

Read more